frederik-en-jijs-klein

Titel Frederik en Jijs
Ondertitel De weg naar authenticiteit door werkelijke ontmoeting
Auteur Ton de Baaij
Prijs € 24,95

 

Samenvatting

Ontmoetingen kunnen grote gevolgen hebben in mensenlevens. In deze roman staat de ontmoeting tussen mensen centraal.
Het verhaal speelt zich af in een familie waar de mensen meer zichzelf worden door een bijzondere ontmoeting. Ze leren van elkaar door de diepgaande en oprechte dialogen. In deze roman heeft ontmoeting effect op een dichter, een directeur, een personeelsmana­ger, een winkeleigenaar, een therapeut, studenten en zelfs op iedere betrokkene die niet in het verhaal voorkomt.

Met frederik en jijs zet Ton de Baaij een boeiende roman neer en draagt bovendien zijn boodschap uit over de ontwikkelingskracht van ontmoetingen in de persoonlijke sfeer en in de cultuur van het bedrijfsleven. Daardoor is deze roman ook als casus in te zetten bij opleidingen en coachingstrajecten.

Martin Buber (1878 -1965)
In 1923 verschijnt het filosofische hoofdwerk: 'lch und du' van Martin Buber. In dit werk zet hij zijn filosofie van de dialoog uiteen. Uitgangspunt van zijn filosofie is niet de mens, noch de wereld, maar de relatie tussen de mens en de wereld. Andere dialogische boeken van zijn hand zijn onder andere: 'Dialogisch leven' en 'De vraag naar de mens'.

 

De auteur

De auteur Ton de Baaij (1953) debuteerde in 2008 met zijn eerste boek 'Zorg dat je wordt wie je bent'. Naast het schrijven van columns en boeken begeleidt hij vanuit zijn praktijk "De Baaij Authentikos" in Nijmegen mensen in hun persoonlijke loopbaan-en levensvraagstukken. In de ontmoeting met zijn cliënten komt steeds weer nieuw leven tot stand.